Welkom
Loopbaanheroriëntatie
Individuele coaching
Begeleiding bij burnout en stress
Klankbordgesprek
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Voor loopbaanbegeleiding en begeleiding bij burnout en stress   
BLOG


MEI 2014

Niet minder werken, maar anders

Een tijd geleden begeleidde ik een getrouwde vrouw van vijftig jaar. Ze had sinds een paar maanden een nieuwe functie maar twijfelde of deze wel echt bij haar paste. Daarnaast wilde ze leren emotioneel minder betrokken te raken bij haar werk. Een heldere coachvraag, dus we konden aan de slag.

Al in het tweede coachgesprek vertelde ze dat ze de functie had teruggegeven. Het kostte haar te veel, op alle gebied. Haar grens was bereikt. Met haar leidinggevende had ze afgesproken de functie te vervullen totdat er een opvolger was aangesteld. Nadat ze de opvolger had ingewerkt, zou ze haar oude werk weer oppakken.

Voor mij zat een krachtige vrouw die een probleem bij zichzelf had geconstateerd en daar een rationele oplossing voor had gevonden. Toch besloot ik door te vragen. 'Stel dat het nog een aantal weken duurt voordat je opvolger kan beginnen. Houd je dat nog vol?' Het bleef even stil. 'Dat moet', klonk het wat aarzelend. 'Ik kan mijn leidinggevende toch niet in de steek laten?' 'Kun je op onderdelen van je werk ondersteuning krijgen', vroeg ik. Daar had ze niet over nagedacht. 'Heb je in je vrije tijd voldoende activiteiten waar je energie van krijgt?' 'Eigenlijk niet', moest ze toegeven.

Als preventiemedewerker of burnout- en stressbegeleider is het fijn op tijd in contact te komen met mensen die door overbelasting dreigen uit te vallen. Je kunt namelijk veel doen om dit te voorkomen. Het belangrijkste is het gesprek erover aan te gaan. Ik heb gemerkt dat hier voor zowel de leidinggevende als de medewerker een drempel ligt. Al snel wordt gedacht dat de oplossing alleen ligt in minder werk en dat wordt gezien als niet haalbaar of niet gewenst. Er zijn echter veel meer mogelijkheden om draagkracht en draaglast beter in balans te krijgen.

Zo heeft mijn klant een vorm gevonden om meer beweging in haar leven te brengen, wat haar draagkracht verhoogt. Daarnaast heeft ze inzicht gekregen in welke taken haar energie kosten en welke haar energie opleveren. Deze probeert ze zoveel mogelijk af te wisselen. Ook is ze gaan nadenken over welke taken ze voor 100 procent moet doen en welke met minder ook nog zeer acceptabel zijn. Hoewel ze een echt mensenmens is en uit contacten met anderen veel van haar energie haalt, is ze er tijdens onze gesprekken achter gekomen dat ze het nodig heeft om met regelmaat alleen te zijn. Ze neemt ook minder werk mee naar huis en begrenst de tijd die ze eraan besteedt.

Nu heeft mijn klant weer grip op haar leven en werk. Ze ervaart meer rust en kan genieten van haar bezigheden. Ze houdt meer rekening met zichzelf. Het mooie is dat haar leidinggevende nog steeds meer dan tevreden is over haar inzet en de hoeveelheid werk die ze aflevert.

Deze blog is op 24 april 2014 ook geplaatst op de website van Over preventie.

Wil je reageren op deze blog of heb je suggesties voor onderwerpen, laat het mij weten. Vind je het leuk om iedere maand mijn blog per mail te ontvangen, meld je dan aan.