Welkom
Individuele coaching
Loopbaanheroriëntatie
Begeleiding bij burnout en stress
Klankbordgesprek
Blog
Over Carla Verweij
Links
Contact
Coaching bij werk, leven en burnout & stress 
BLOG


MAART 2016

Als waarden en normen verschuiven

‘Goeiemorgen Carla, met Michel de Graaf.’ ‘Goeiemorgen’, zeg ik vriendelijk. De radertjes in mijn brein draaien op volle toeren. Waar moet ik hem plaatsen: klant, collega, kennis. Ik ben niet zo goed in namen onthouden en vind het niet professioneel als me dat bij een klant gebeurt. ‘Ik bel je omdat wij…’. Een lichte paniek maakt zich van mij meester. Totdat hij een telefonische verkoper blijkt die geleerd heeft dat persoonlijk aanspreken helpt als je de verbinding zoekt. Pfieuw.

Onbekenden aanspreken met hun voornaam vinden vooral jonge mensen vanzelfsprekend. Toen mijn ouders jong waren, lag dat anders. Als je trouwde, werd je ineens u en meneer of mevrouw. Zo stelde je jezelf voor en nam je de telefoon op. Iemand die ouder was dan jijzelf, sprak je uit respect ook zo aan, zelfs als het familie was. Die gangbare norm is langzamerhand veranderd. Mensen tutoyeren elkaar steeds gemakkelijker, ook in het zakelijke verkeer.

Ook bedrijven en organisaties kennen waarden en normen. Hoe groter de overlap met jouw eigen waarden en normen, hoe beter jij je er op je gemak voelt. Maar organisaties veranderen. Kijk maar naar de zorg. Vele zorgmedewerkers ervaren dat de reden waarom ze gekozen hebben voor hun beroep, namelijk met aandacht en zorg mensen helpen, door economische motieven steeds verder onder druk komt te staan. Met als gevolg dat ze zich steeds minder prettig voelen in het werk. Sommigen van hen besluiten zelfs met pijn in het hart te kiezen voor een heel ander beroep.

Maar ook als persoon kun je veranderen. Een klant van mij heeft gewerkt bij een groot Amerikaans bedrijf. Hij vond het er altijd geweldig. Hij paste helemaal in de cultuur van lange dagen maken, targets halen en wedijveren met collega’s voor het beste resultaat. Werken op de toppen van je kunnen, met een hoog adrenalinegehalte. Maar hij merkte dat hij zich langzaamaan begon te storen aan zaken die hij eerst heel gewoon vond. Hij haalde geen plezier meer uit het halen van targets en ging andere dingen in het leven belangrijker vinden.

Als je merkt dat jij en de organisatie uit elkaar drijven, kun je proberen je daartegen te verzetten. Meestal zul je ervaren dat dit niet werkt en dat het je alleen maar veel energie en chagrijn kost. Je kunt ook pas op de plaats maken en je eigen normen en waarden tegen het licht houden. Misschien kom je erachter dat je over bepaalde zaken zelf anders bent gaan denken of dat je ze toch minder belangrijk vindt dan je in eerste aanleg dacht. In plaats van je te verzetten ga je dus eerst onderzoeken waar kunnen jullie elkaar wél vinden. Blijkt uit je zelfonderzoek dat je echt niet meer past in de organisatie, dan is het zaak om op zoek te gaan naar ander werk. Dat is dan ook helder.

Wil je reageren op deze blog of heb je suggesties voor onderwerpen, laat het mij weten. Vind je het leuk om iedere maand mijn blog per mail te ontvangen, meld je dan aan.